Blog

De drie nieuwe recruitment trends in 2017

by Teun Westerdijk in Arbeidsmarkt sales, Onderzoek en statistieken 04/09/2017 0 comments

De economie is aan het verbeteren, wat vaak betekent dat de werkloosheid aan het afnemen is. Dit zorgt voor meer kansen voor werkzoekenden. Bedrijven zullen in de toekomst steeds meer moeten doen om de juiste werknemers te vinden.

Bedrijven geven daarnaast aan dat zij meer mensen gaan aannemen in een grote diversiteit. Dus niet alleen hetzelfde soort mensen, maar ook mensen die in eerste instantie niet bij de bedrijfscultuur passen. Dit omdat bedrijven inzien dat een veelzijdig personeelsbestand veel voordelen heeft.

Nieuwe recruitment technologieën

Het recruiten van mensen wordt drastisch veranderd door het toepassen van big data, blockchain technologie, the internet of things en andere technologische innovaties. De toepassingen voor deze technologieën zijn eindeloos. Veel bedrijven maken nu al gebruik van deze technologieën waarmee ze kosten besparen en uiteindelijk meer omzet genereren.

Door het toepassen van deze nieuwe technologieën kunt u snel CV’s bekijken en indexeren, zo is makkelijker om de beste kandidaat kiezen op basis van beschikbare data. Het wordt daarnaast voor bedrijven steeds belangrijker om tijd te stoppen in recruiten door advertenties op mobiele telefoons. Uit een onderzoek is gebleken dat 45% van de kandidaten zich oriënteert via een smartphone.

Divers personeelsbestand

Een divers personeelsbestand brengt veel voordelen met zich mee. Bedrijven besteden nog altijd te weinig aandacht aan het hebben van een divers personeelsbestand. Steeds meer kandidaten kijken tijdens de zoektocht naar hun droombaan naar de diversiteit binnen een bedrijf. Voor sommige kandidaten kan een homogeen personeelsbestand zelfs reden zijn om het aanbod af te staan.

Het herontdekken van talent

Tijdens een sollicitatieprocedure reageren er doorgaans meerdere mensen en het resultaat daarvan is dan een redelijke stapel aan CV’s. Veel van deze CV’s worden aan de kant geschoven en nooit meer ingekeken. Door nieuwe technologieën is het mogelijk om deze CV’s in te scannen. Wanneer later een positie beschikbaar komt kan er gekeken worden naar de afgewezen CV’s of daar nog een goede kandidaat tussen zit.

Toekomstwerk

Heeft u meer vragen over het werven en selecteren van goede medewerkers? Wij willen u graag voorzien van informatie want wij geloven in het delen van informatie. Of geeft u het werving en selectie proces liever uit handen? Neem dan contact met ons op door te mailen naar: info@toekomstwerk.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.