Blog

Hoe belangrijk is een IQ test bij een sollicitatiegesprek?

by Teun Westerdijk 05/12/2017 2 comments

Weinig bedrijven gebruiken de IQ test voor het aannemen van salesmedewerkers. ‘Slim zijn’ is in bijvoorbeeld een salesfunctie geen vereiste, maar heeft wel degelijk zijn voordelen. Het is echter veel interessanter om te kijken naar de gedragingen van een persoon dan de mate van intelligentie.

Read more

Hoe neemt u de beste verkopers aan?

by Teun Westerdijk 03/10/2017 0 comments

U denkt wellicht dat de interviewtechnieken voor het interviewen van een salesmedewerker even effectief zijn bij het aannemen van een medewerker voor een andere functie. Dit is natuurlijk niet het geval.

Read more

De drie nieuwe recruitment trends in 2017

by Teun Westerdijk 04/09/2017 0 comments

De economie is aan het verbeteren, wat vaak betekent dat de werkloosheid aan het afnemen is. Dit zorgt voor meer kansen voor werkzoekenden. Bedrijven zullen in de toekomst steeds meer moeten doen om de juiste werknemers te vinden.

Read more

Wat doen topverkopers in hun vrije tijd?

by Toekomstwerk 01/08/2017 0 comments

Verkopers zijn in te delen in drie verschillende groepen. Dit zijn: de slechte verkopers, de gemiddelde verkopers en de topverkopers. De manier waarop de topverkoper zich gedraagt buiten het kantoor bepaalt voor een groot deel zijn succes. Gemiddelde verkopers gaan om vijf uur naar huis, maar topverkopers blijven hun kansen grijpen – ook als dit buiten de kantoortijden is.

Read more

Toekomstwerk gaat verhuizen

by Teun Westerdijk 14/04/2017 0 comments

14 april 2017 – Gezien de uitstekende groei en ontwikkeling die Toekomstwerk de eerste periode van haar bestaan heeft gerealiseerd is de ruimte in Leiderdorp al niet meer voldoende om verdere groei te ondersteunen. Dit is dan ook de reden dat Toekomstwerk per 1 juli 2017 zal verhuizen naar het World Trade Center in Den haag.

Read more

Vijf redenen om je beste verkopers niet te promoten tot salesmanagers

by Teun Westerdijk 04/04/2017 0 comments

Bij veel bedrijven is het praktisch normaal om een topverkoper te promoveren tot salesmanager. Het is natuurlijk goed om werknemers te belonen voor uitzonderlijke prestaties. Wat is er beter dan iemand aan het hoofd stellen die veel kennis heeft van de branche en het vakgebied? Onderzoek wijst uit dat 75% van de medewerkers die gepromoveerd worden naar salesmanager na twee jaar weer gewoon verkopers zijn. Hieronder zijn 5 redenen gegeven waarom het promoten van een verkoper tot salesmanager doorgaans niet werkt.

Read more