Blog

zomer op kantoor

Hoe overleef je de zomer op kantoor?

by Teun Westerdijk in Geen categorie 09/06/2017 0 comments

De zon schijnt, verschillende collega’s zijn al op vakantie en de thermometer geeft 30 graden Celsius aan. Ondertussen beginnen je vrienden foto’s te sturen van de beachclub waar zij lekker zitten te vertoeven, want zij zijn natuurlijk vrij vandaag. En jij? Jij hebt nog een hele stapel werk liggen. Hoe ga je deze zomerse dag overleven? Wij leggen het uit!

Vroeg uit bed

Eerder beginnen met werken betekent eerder stoppen met werken – en dat betekent meer tijd om nog te genieten van de zon. Probeer daarom lekker vroeg te beginnen met werken, want dan is het vaak nog wat koeler. Start met de belangrijkste taken van je to-do list, want je kunt je nu nog goed concentreren.

Airco

Zet de airco aan. Werken op een kantoor met een goede airco kan al een hele hoop schelen. Heb je geen airco op kantoor? Probeer dan je baas te overtuigen dat hij er eentje moet aanschaffen. Tot die tijd zul je het moeten doen met een ventilator op je bureau. Zo’n lekker briesje kan ook al erg fijn zijn.

Blijf kalm

Dit is waarschijnlijk de lastigste tip om op te volgen maar: probeer zo efficiënt mogelijk te werken. Er moet nou eenmaal gewerkt worden, maar dat betekent niet dat je honderd keer langs moet bij een collega drie verdiepingen boven je om wat te vragen. Zorg ervoor dat je zo min mogelijk heen en weer rent en deel je taken efficiënt in. Als het 40 graden is, vraag jezelf dan af wat echt vandaag af moet.

Drink

Het drinken van veel water is erg belangrijk op een warme dag. Het voorkomt dat je aan het einde van de dag thuis komt met enorme hoofdpijn. Daarnaast blijft je hoofd koel door het drinken van goed koud water. Niet enthousiast als je denkt aan een koud glas water? Maak er dan een feestje van en voeg munt, citroen, limoen of komkommer toe voor een beetje extra smaak.

Kleding

En last but not least: wat trek je aan? Laten we maar meteen met de deur in huis vallen: slippers en korte broeken zijn een absolute no go om aan te trekken naar kantoor. Kies voor dunnere stoffen en lichte kleuren. Zorg wel dat de kleding genoeg bedekt, want het laatste wat je wilt is dat jij het onderwerp van de dag bent bij het koffiezetapparaat. Volg deze tips en overleef de zomerse dagen op kantoor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.