Blog

Hoe belangrijk is een IQ test bij een sollicitatiegesprek?

by Teun Westerdijk in Onderzoek en statistieken, Werkgever artikelen 05/12/2017 2 comments

Weinig bedrijven gebruiken de IQ test voor het aannemen van salesmedewerkers. ‘Slim zijn’ is in bijvoorbeeld een salesfunctie geen vereiste, maar heeft wel degelijk zijn voordelen. Het is echter veel interessanter om te kijken naar de gedragingen van een persoon dan de mate van intelligentie.

IQ en sales

IQ testen zijn een populaire manier om de intelligentie van een persoon te testen sinds de introductie in 1910. Veel wetenschappers zegen dat de test de intelligentie van een persoon niet goed in kaart kan brengen. In het bedrijfsleven zijn veel meer aspecten van belang dan de aspecten die getoetst worden met een IQ test. In de sales is creativiteit, het opbouwen van zakelijke relaties en motivatie van een kandidaat vaak belangrijker dan het hebben van een hoog IQ. Met de jaren is de test echter geëvolueerd tot een waardige test om de basisintelligentie van een persoon te analyseren.

IQ en salaris

Uit verschillende onderzoeken is naar voren gekomen dat mensen met een hoger IQ ook meer verdienen. Uit andere studies is naar voren gekomen dat de locatie, geërfde vermogens, ras en scholing meer bijdragen aan een hoger inkomen dan een hoog IQ. Veel bedrijven gebruiken alsnog IQ testen om te bepalen of een persoon geschikt is voor de aangeboden functie.

Betrouwbaarheid van een IQ test

Bedrijven die erover nadenken om een IQ test te gebruiken om zo de intelligentie van een persoon te bepalen, hebben hier wellicht iets aan de blogger ‘Dean Burnett’. Deze meneer heeft verschillende online IQ testen afgenomen. Hij bleek een zeer hoge score te hebben en zou als genie door het leven gaan volgens deze testen. Dit is overigens niet heel raar want de beste man heeft een doctoraal in neurowetenschap. Maar hij heeft de test volledig random ingevuld. Hij heeft verschillende antwoorden in de multiplechoicetest zeer snel aangeklikt zonder over de vraag na te denken. Hierdoor kan de conclusie getrokken worden de testen zeer accuraat zijn bij random gebruik of ze zijn zeer slecht in het voorspellen van intelligentie.

Toekomstwerk

Heeft u geen goede test om salesmedewerkers te selecteren? Of denkt u dat u er een heeft maar weet u het niet zeker? Neem contact met ons op en wij helpen u met het bepalen van een goede test die u helpt om de juiste persoon op de juiste functie te krijgen.

2 thoughts on “Hoe belangrijk is een IQ test bij een sollicitatiegesprek?”

  1. IQ of EQ ? En dan? . Ik kijk liever naar inzet, motivatie, creativiteit van mensen die over de horizon durven te kijken. Ken genoeg mensen met een hoog IQ, maar op gebied van communicatie, empathie en sociaal ritme zwaar te kort schieten.

  2. Goedemorgen, u heeft een goed punt. De heer Dean Burnett geeft een mooi voorbeeld van hoe betrouwbaar een IQ-test is. Daarnaast zijn inzet, energie en creativiteit inderdaad belangrijker dan een IQ test, dat moge duidelijk zijn. Maar het is daarom bij veel bedrijven de som der delen: de IQ vormt de basis waarbinnen er aan een minimum moet worden voldaan, om vervolgens de inzet, energie/passie en creativiteit te toetsen. De kwaliteit van een IQ test is echter (na onderzoek van Dean Burnett) een kwalijk punt.

    Hartelijk dank voor uw comment en bijdrage – en alvast mooie feestdagen toegewenst 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.