Blog

Wat doen topverkopers in hun vrije tijd?

by Toekomstwerk in Onderzoek en statistieken 01/08/2017 0 comments

Verkopers zijn in te delen in drie verschillende groepen. Dit zijn: de slechte verkopers, de gemiddelde verkopers en de topverkopers. De manier waarop de topverkoper zich gedraagt buiten het kantoor bepaalt voor een groot deel zijn succes. Gemiddelde verkopers gaan om vijf uur naar huis, maar topverkopers blijven hun kansen grijpen – ook als dit buiten de kantoortijden is.

 

De vijf eigenschappen van een topverkoper

1. De beste verkopers willen gelijk reageren op berichten en mogelijke kansen. Ze controleren vaak of ze berichten hebben van potentiële klanten of updates over deals.

2. Topverkoper plannen altijd hun dag buiten kantoortijden. Ze evalueren de dagelijkse activiteiten en kijken hoe ze dit beter kunnen doen. Ze selecteren de activiteiten die het meest toevoegen aan het behalen van hun doel. Ze doen dit door het stellen van prioriteiten en maken een planning voor de komende dag zodat ze vroeg kunnen beginnen.

3. Training en coaching op werk is van belang om een professioneler te worden en te blijven. Maar veel vaardigheden kunnen niet worden geleerd in een kantooromgeving. Topverkopers spenderen tijd buiten de kantoortijden om deze vaardigheden te verbeteren. Dit doen ze door middel van eigen onderzoek en door het lezen van boeken.

4. Het werk dat verkopers doen kost veel energie. Wanneer mensen veel energie verbruiken met hun werk is het van belang om te luisteren naar je lichaam zodat je ook genoeg rust neemt. Genoeg rust is van belang om altijd scherp te zijn.

5. Vertrouwen is zeer belangrijk op het gebied van sales. Wanneer een verkoper meer vertrouwen wekt dan de concurrent heeft de verkoper een streepje voor. Topverkopers werken hard om meer te leveren dan verwacht wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.