Over Toekomstwerk

Wij denken met u mee

Wanneer uw bedrijf groeit en u behoefte heeft aan goed personeel staat u voor een keuze: ga ik zelf nieuwe mensen werven? Of laat ik dat doen door een specialist? Ongeacht uw keuze zijn wij er om u te voorzien van advies. Wanneer u ervoor kiest zelf te recruiten kunt u op de blogpagina terecht, waar wij u graag voorzien van tips & tricks in het herkennen van talent maar ook ‘waar en hoe’ u dit talent kan spotten. Uiteindelijk nemen wij u natuurlijk graag werk uit handen zodat u zich kan focussen op de kern van uw bedrijf. Zo doet u waar u goed in bent en wij waar wij goed in zijn. Maar de vraag rest natuurlijk: hoe doen wij dit?

Wij zijn een bedrijf dat altijd met u meedenkt. Wij willen het beste voor onze kandidaten en voor onze partners. Toekomstwerk is opgericht omdat goed personeel tegenwoordig niet makkelijk te vinden is. Het is dus van belang om de juiste mensen te hebben. Door het koppelen van de juiste kandidaat aan het juiste bedrijf willen wij dat beide partijen hier beter van worden (de klassieke ‘win-win’ situatie).

Bij Toekomstwerk werken recruiters die jarenlang ervaring hebben. Door deze jarenlange ervaring weten wij precies wat nodig is om de juiste kandidaat te selecteren. Wij brengen eerst uw organisatie in kaart zodat duidelijk wordt wat voor cultuur uw bedrijf bezit. Op basis van dat gegeven kunnen we een of meerdere kandidaten leveren die bij de functie en uw organisatie passen.

Zes tips voor het behalen van uw droombaan

Voordat u wordt aangenomen bij uw droombaan, moet er eerst worden gesolliciteerd. Wij geloven in het delen van kennis en het geven van tips. Onderstaand filmpje legt uit waar u als sollicitant op moet letten tijdens een sollicitatie. Bekijk het filmpje, onthoud de tips en pas ze toe in de toekomst!

Wist u dat,

De toekomst meer is?

  1. De vraag naar hoogopgeleide salesmedewerkers drastisch is toegenomen?
  2. Er evenveel banen worden vervangen en gecreëerd door technologische vooruitgang?
  3. Dat 64% van de salesmedewerkers die niet optimaal presteren, de verkeerde positie hebben?
  4. Dat 92% van de communicatie die nodig is een sale te closen via de telefoon gaat?
  5. Dat werk en privé in de toekomst steeds meer met elkaar vervlochten worden?
  6. Dat er steeds meer banen komen, maar minder werknemers?
  7. Dat in de toekomst de internationale handel steeds meer gaat toenemen?
  8. Dat het beheersen van vreemde talen steeds belangrijker wordt?

Een kleinigheid

Voor u

Wij vinden het belangrijk dat mensen plezier hebben in hun werk. Mensen zijn vaak resultaatgericht en willen winnen. Veel mensen zien dit als een spelletje. De onderstaande link verwijst u door naar een spel (speciaal voor de kandidaten die de buitendienst ambiëren). Kunt u dit spel winnen?

Quotes